Tampereen Paasikivi-Seuran ohjelma

Tampereen Paasikivi-Seura r.y.                                                                                                                                                                                   3.9.2008

Arvoisa vastaanottaja,

Tämän syksyn ohjelmaamme kuuluu kolme esitelmätilaisuutta, ellei myöhemmin muuta päätetä. Marraskuun kokouksen yhteydessä järjestetään myös sääntömääräinen syyskokous.

Ensimmäinen tilaisuus on jo maanantaina, 15.9. klo 18.00, jolloin saamme vieraaksemme kansanedustaja Juha Korkeaojan. Hän puhuu hyvinkin ajankohtaisesta aiheesta eli

Suomen turvallisuuspolitiikan ajankohtaisista näkymistä.

Tilaisuus järjestetään Tampereen kaupunginkirjaston Metson luentosalissa 4. Kansanedustaja Korkeaoja on mm. eduskunnan ulkopoliittisen valiokunnan ja puolustuspoliittisen valiokunnan jäsen sekä - aiheeseemme erityisesti liittyen - turvallisuuspoliittisen seurantaryhmän puheenjohtaja.

Seuraava tilaisuus on keskiviikkona 29.10. klo 18.30. Silloin vieraaksemme saapuu Helsingin yliopiston Erik Castren-instituutin tutkija, vt. professori Jarna Petman, joka tarkastelee esitelmässään niin ikään aina ajankohtaista kysymystä:

Onko kansainvälisellä oikeudella merkitystä maailmanpolitiikassa?

Paikkana on Tampereen yliopiston Linna-rakennuksen (Kalevantie 5), luentosali K103, ja tilaisuus järjestetään yhteistyössä yliopiston politiikan tutkimuksen laitoksen kanssa.

Syksyn kolmas ja näillä näkymin viimeinen tilaisuus on torstaina, marraskuun 20. pnä. Ensin kokoontuu Seuran hallitus klo 18.00, sitten seuraa vuosikokous klo 18.30, ja klo 19.00 alkaen meillä on tilaisuus kuulla esitelmöitsijävierastamme, Ulkopoliittisen instituutin johtajaa, professori Raimo Väyrystä, joka puhuu

USA:n presidentinvaalien kansainvälispoliittisesta merkityksestä.

Tämä tilaisuus, ml. hallituksen kokous ja vuosikokous, järjestetään perinteikkäässä kokouspaikassamme Ravintola Mylläreissä,
Åkerlundinkatu 4
.

Kaikki tilaisuudet ovat avoimia joten rohkaiskaa mukaan myös kansainvälisestä politiikasta ja ulkopolitiikasta kiinnostuneita ystäviänne mukaan. Tervetuloa!

Parhain terveisin

Unto Vesa

puheenjohtaja

Kaikissa seuran toimintaan liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä taloudenhoitajaan anitta.kynsilehto@uta.fi ja puheenjohtajaan unto.vesa@uta.fi.